Lykkes fertilitetsbehandling?

Hver 10. danske kvinde over 45 år er barnløs. For 100 år siden var det hver 4. Flere kvinder får altså børn i dag og dermed er man endnu mere anderledes som barnløs. Det gælder uanset om det er frivilligt eller ufrivilligt.

Hvis du får et barn, er fertilitetsbehandling det hele værd uanset, hvor sejt det er. Anderledes er det for de af os, det ikke lykkes for.

I har brugt meget tid og energi på at få ønskebarnet. Og for mange af jer føles det som nyttesløs tab af livsenergi, når I stopper uden succes.

Et liv uden børn

Et liv uden børn. Hvad sker der, hvis den tanke dukker op hos dig?  Skubber du den hurtigt væk? Eksisterer tanken slet ikke?

Min anbefaling til dig er, at du bare observerer, at tanken dukker op uden at vurdere den. Accepter bare den er der. På den måde øver du dig i at rumme tanken. Se det i øjnene, selvom du ikke har lyst.

Som tiden går mens I er i fertilitetsbehandling, vil dine tanker forandre sig. Jo flere forsøg I går gennem uden succes, jo mere anmassende vil tanken sikkert blive.

Hvis du lytter til din indre stemme; hvad fortæller den dig så?

Hvem beslutter at stoppe fertilitetsbehandlingen?

Al fertilitetsbehandling har sin afslutning uanset om det er lægen, der stopper den, eller jer selv, der gør det.

I mange par, lader manden det være op til kvinden at bestemme, hvor længe de skal være i fertilitetsbehandling. Hun skal være den, der siger fra og stopper. Uanset hvornår.

Argumentationen er typisk, at det er hende, der lægger krop til – hende, der udsættes for alle hormonerne, indgrebene. (Måske også fordi det er kvinden, der nærer det største ønske om at blive mor, at bære sit barn)?

På den måde føler kvinden sig sikkert ikke (eller mindre) presset til fertilitetsbehandling, men på den anden side kan kvinden føle at ansvaret bliver hendes alene. Det er et fælles ansvar – og medansvaret bliver kun større, hvis den ene er ved at blive afhængig af at være i fertilitetsbehandling.

At afslutte behandlingen er svært, selvom omkostningerne ved at fortsætte i fertilitetsbehandling er store.

  • Hvordan ser den bedste afslutning ud for dig? Den næstbedste?
  • Hvordan ser den bedste afslutning ud for jer som par? Den næstbedste?
  • Hvilke andre muligheder har du?

 

PS 

Når du inderst inde har en lille nagende tanke om, at du måske kommer til at afslutte fertilitetsbehandlingen uden at have fået barn, tilbyder jeg dig walk and talk, hvor du kan få vendt dine tanker om fremtiden. Det koster kun 597 kr. for hele 90 minutters sparring.

PPS

Bliv sikker på, om jeg kan være en hjælp for dig. Du skal bare ringe på 2892 9596 og få 30 minutters gratis afklarende samtale.

CALL ME
+
Call me!

Pin It on Pinterest