I min bog “Far, mor og donorbarn. Veje til et endnu bedre liv som donorfamilie” interviewer jeg bla. Peter Bower, der er direktør i European Sperm Bank.

Om anonymitet siger Peter Bower:

Det er enormt farligt at signalere overfor parret, at der findes 100 % anonymitet. Det findes ikke.

Der er også spørgsmålet om anonymitet mellem donor og barnet, som jo går begge veje. Hvor anonymt er det egentlig? Selv med de gældende regler om anonymitet er anonymiteten begrænset. Det er jo genetisk materiale, som du bruger til at fælde forbrydere på. Du kan ikke forhindre donoren i at kende sin egen dna-profil. Du kan heller ikke forhindre barnet i det. Hvis donor gerne vil findes, og hvis barnet gerne vil finde sin donor, så er det helt urealistisk, at de ikke kan finde hinanden, hvis det er de, de vil.

Jeg har ikke noget problem med, at halvsøskende finder hinanden, eller at donor og børn finder hinanden, eller at donor og forældre finder hinanden, når begge aktivt har været inde og melde sig til en eller anden gruppe. Men donor skal ikke risikere at finde ud af det ved et tilfælde…

Udover hvad man bioteknologisk kan, handler det også om, hvad kommunikationsteknologien gør muligt om 10 – 20 – 30 år.

Og netop kommunikationsteknologien udvikler sig i rivende fart. Og det har også betydning for (brugere af) en anonym donor. Internettet giver uendelige muligheder for at søge, efterspørge og kombinere viden på kryds og tværs. Og er der nok, der lægger deres viden ud til fælles brug, kan det gå meget, meget hurtigt. Det kan du nu se et eksempel på fra Facebook.

4 nye søskende på 2 døgn

Det er søndag aften. På Facebookgruppen Donorbarn – sæddonor – ægdonor skriver en mor:

Hej! Jeg er helt ny herinde. Hvordan finder jeg ud af om andre herinde har børn med samme donornummer som mit barn?

16 minutter efter skriver hun: Tak. Det gav allerede pote.

Mindre end to døgn efter hun skrev første gang, har moren allerede fundet fire halvsøskende til sit barn.

Så hurtigt kan det gå

Uden at kende den konkrete sag yderligere, så får eksemplet mig til at tænke, at det er så meget anderledes at skulle navigere i hastigheden end i det lange seje træk i fertilitetsbehandlingen, hvor vi ofte skal bevæbne os med næsten uendelig tålmodighed.

Hastigheden stiller helt andre krav til dig, for at du kan få dig selv med, og for at du får gjort det, der føles rigtigt indeni for lige præcis dig.

Abonner på nyhedsbrevet og få mere.  

PS

Bliver du helt træt ved tanken om at prøve at gennemskue en ukendt fremtid?

Jeg hjælper dig med at spotte og reducere det, der skaber stress hos dig. Og med at afdække og fremme det, der mindsker stress hos dig, så du kan træffe bedre og mere bevidste beslutninger, i overensstemmelse med dine behov.
 
Gør noget ved det allerede i dag. Hvad med at få 25 minutters gratis samtale udelukkende om dig?