Når fertilitetsbehandling ikke virker

Det lykkes for langtfra alle at få et barn af at være i fertilitetsbehandling.

Det er en sorg ikke at få sit biologiske barn sammen som man havde håbet på og drømt om. Nogen vælger at blive forældre gennem adoption. Andre vælger at leve livet uden egne børn.

I skal begge sige farvel til det fælles biologiske barn, der ikke blev, for helhjertet at kunne sige velkommen til det nye liv.

Så længe man er i fertilitetsbehandling udskydes erkendelsen af tab, fordi der holdes live i håbet om, at det lykkes at få et barn næste gang. Det gælder om at holde ud. Alt det kan være med til at forsinke og vanskeliggøre sorgprocessen.

Sorgen bliver lettere at leve med, når den knyttes til relationer og deles med andre.

I vil sikkert opleve at sorgprocessen er forskellig fra den ene til den anden. I vil også kunne opleve en vis u-samtidighed i denne proces.

At være ufrivilligt barnløs kan være et livslangt tema, som f.eks. kommer frem igen, når familie og venner begynder at få børnebørn. Sorgen bliver mindre med tiden. Du kan heldigvis selv gøre noget for at mildne din sorg.

Jeg vil i maj måned blogge om at stoppe fertilitetsbehandling uden at være blevet forældre. Her på bloggen kommer jeg også med råd til at passe på sig selv under fertilitetsbehandlingen. Det kan være med til at gøre sorgen lettere at leve med.

PS 

Hvis du inderst inde har en lille nagende tanke om, at du måske kommer til at afslutte fertilitetsbehandlingen uden at have fået barn, tilbyder jeg dig walk and talk, hvor du kan få vendt dine tanker om fremtiden. Det koster kun 249 kr. for hele 60 minutters sparring.

PPS

Hvis du ikke er sikker på omjeg kan være en hjælp for dig, kan du altid ringe på 2892 9596 og få 15 minutters gratis afklarende samtale.

CALL ME
+
Call me!

Pin It on Pinterest