Måske spørger du dig selv – hvordan kan det overhovedet være belastende endelig at være blevet gravid efter fertilitetsbehandlingen? Det er jo det, der er målet med det hele!

Flere, der er blevet gravide efter fertilitetsbehandling bliver overraskede over, at det ikke er en sød ventetid.

Der er to ting, der umiddelbart springer i øjnene:

1) Der er jo virkelig noget at miste, når først graviditetstesten er positiv. Flere oplever at abortere tidligt eller senere i graviditeten. Andre igen oplever, at graviditeten blot viste sig at have været kemisk (falsk positiv).

Sådanne sorgfulde erfaringer er virkelig med til at øge ens stressniveau, bekymringer og sårbarhed. Samtidig med, at man får vished om, at det faktisk kan lade sig gøre. Så der er grobund for modsatrettede følelser.

2) Det er vanskeligt, når mange i ens omgangskreds ikke forstår én. Det er svært at dele ens bekymringer, når veninden måske inderst inde tænker Du burde da virkelig være lykkelig nu!

Jeg vil i de næste uger her på bloggen fokusere på de ambivalente følelser mange oplever, når de er blevet gravide.

I dag vil jeg dele en video med jer som viser den mirakuløse udvikling, der sker fra undfangelsen til fostret bliver til et lille menneskebarn.

Miraklet kan nu ses pga. ny skanningsteknolgi. Det spændende begynder to minutter inde i videoen, hvor sædcellen penetrerer ægcellen.

Af de 36 æg jeg selv fik taget ud, fik jeg lagt i alt ni æg op fordelt på fire gange, men ingen af æggene satte sig fast i min livmoder. Vi stoppede fertilitetsbehandlingen herefter. Jeg har derfor aldrig selv oplevet at være gravid og har derfor ingen personlige erfaringer at dele ud af.

I stedet kommer du her på bloggen til at høre en far og en mor fortælle om, hvordan graviditeten gjorde dem særligt bekymrede og hvordan de håndterede det.

Hvad er dine erfaringer?

Hvad har du gjort for at nyde din graviditet?

[et_bloom_inline optin_id=”optin_18″]

PS

Jeg hjælper dig med at spotte og reducere det, der skaber stress hos dig. Og med at afdække og fremme det, der mindsker stress hos dig, så du kan træffe bedre og mere bevidste beslutninger, i overensstemmelse med dine behov.
Gør noget ved det allerede i dag. Ring på 2892 9596 og få 25 minutters gratis samtale om dig og dine udfordringer.

PPS

Jeg holder ofte gratis webinar om psykisk stress og infertilitet. Book straks din plads her, så du lærer at spotte og tæmme din fertilitetsrelaterede stress.