Interview med forfatter Monica Lorenzo Pugholm

På linje med andre muligheder for familieforøgelse havde adoption altid været en mulighed for Monica og hendes mand. Og derfor kunne de tidligt afbryde fertilitetsbehandlingen.  De blev hurtigt godkendt til adoption.

’Jeg har været så privilegeret, at jeg ikke behøvede at forholde mig til, hvordan det ville være, hvis jeg aldrig var blevet mor.

Men jeg tænker i dag på, hvad der ville være sket, hvis jeg ikke havde fået lov til at adoptere.

Hvor mange behandlingsforsøg ville jeg gå igennem? Hvad ville jeg have gjort, hvis det aldrig var lykkedes at få børn?’

Monica holder en pause og siger så: ’Jeg ved det faktisk ikke… I dag er jeg mor til to, og det er let for mig at sige, at jeg ville have accepteret livets vilkår, hvis jeg ikke var blevet gravid, og fundet andre værdier i tilværelsen. Det er let at sige i dag, fordi jeg er et andet sted.’

Monica forestiller sig, at hun forsvinder tilbage til den tid, som hun helst vil glemme. Dengang længslen efter moderskab havde bidt sig så meget fast, at hun ikke kunne løsrive sig fra det brændende ønske om at blive mor.

’Jeg må være helt ærlig og sige: Jeg ved det ikke. Jeg ved ikke, hvor længe jeg ville have været i behandling, hvis vi ikke var gået adoptionsvejen.

Jeg er bare så taknemmelig for, at jeg aldrig har behøvet at forholde mig til muligheden for ikke at blive mor. Jeg har kun måtte forholde mig til muligheden for ikke at blive gravid. Og det to helt forskellige ting. Det ved jeg i dag.’

Monica og hendes mand er i dag forældre til to børn, født i Nigeria.

PS

Hvis det du har gjort hidtil ikke rigtig har hjulpet, er det måske på tide at gøre noget andet… Du kan fx helt uforpligtende ringe på 2892 9596, og få 15 minutters gratis afklarende samtale.

 

PPS

Du kan også bare bestille en walk and talk, hvor du får 60 minutters sparring på dine tanker og muligheder i fremtiden. Det koster kun 249 kr.