Symptomer på stress er helt almindelige, når man er ufrivilligt barnløs og i fertilitetsbehandling.

Kategorien ‘Psykisk stress’ har bla. fokus på de signaler, du skal være opmærksom på og på, hvordan du undgår at droppe ud af behandlingen pga. stress.

Det helt overordnede spørgsmål er: Hvordan passer jeg bedst på mig selv?

Maja har nedsat fertilitet

I dag skal du møde Maja, som opdagede nedsat fertilitet. Mange af de kvinder, jeg møder i min praksis, ligner Maja. Kan du genkende noget fra dig selv i Maja?     Maja lever et dejligt liv. Hun har gode veninder, som hun har kendt i mange år. De har rejst meget sammen...

Stress belastning

Det er belastende at være ufrivilligt barnløs og at være i fertilitetsbehandling. Man har ligefrem et ord for det: fertilitetsrelateret stress. Stress belastning er en af årsagerne til, at flere par dropper ud af fertilitetsbehandling inden behandlingen er færdig.  ...

Prænatal stress kan sætte varige spor i det ufødte barn

Prænatal stress kan påvirke barnet varigt Temalørdag på DR2 viste i lørdags Miraklet i maven – tre udsendelser med fokus på fostrets udvikling i livmoderen. Dokumentarserien er produceret af BBC i 2015. En af historierne handler om prænatal stress, altså den stress...

Pause i fertilitetsbehandlingen

Om at holde pause med fertilitetsbehandlingen i et år, og ikke blive klogere af det. Om hvordan vi bærer vores infertilitet med os gennem livet, selvom vi bliver lykkelige igen. For nogle dage siden blev jeg mindet om, hvordan tidligere tiders ufrivillig barnløshed og...

En rigtig kvinde

Interview med forfatter Monica Lorenzo Pugholm ’Et af temaerne i min bog handler om at være kvinde og ikke kunne blive gravid. For mig var det en falliterklæring. Jeg følte, jeg ikke kunne præstere.’ Følelsen af moderskab har altid siddet i Monica. Hun kan...

Stressende livsbegivenheder

Sommerstilheden sænker sig langsomt men sikkert over det danske land. Jeg udnytter stilheden til at genoptage skrivearbejdet på min næste bog. Bogen, som egentlig skulle have været min første, hvis ikke skrivningen af "Far, mor og donorbarn. Veje til et endnu bedre...

Kend dine stress-hæmmere

Hvad mindsker psykisk stress hos dig? Det er belastende at være i fertilitetsbehandling og du oplever meget af det, der (på sigt) skaber stress: Uvished. Mål, der flyttes. Tidspres. Uforudsigelighed. Afbrydelser. Og det, der karakteriserer ventetid: Manglende...

Psykisk stress – det fyldte glas

Det fyldte glas Jeg ved ikke, hvor historien stammer fra, men buskabet er så vigtigt, at fortællingen fortjener at blive spredt vidt omkring: En psykolog gik rundt på scenen, mens han fortalte publikum i salen om stresshåndtering. Da han løftede et glas med vand,...

Jeg blev ikke selv mor af ivf

Ivf hjalp ikke mig til at blive mor Her kommer et langt blogindlæg – nu er du advaret! Jeg skrev dagbog af og til og her er, hvad jeg skrev om vores sidste ivf behandling: "Nu var det fjerde gang, der skulle lægges æg op i mig. Det var en frysecyklus. Det var vores...

Hvad lærer baby i din mave?

"Min mave har jeg ansvaret for. Og når der ligger en baby derinde, betyder alt det, jeg gør endnu mere." På denne TED Talk kan du høre videnskabsjournalist Annie Murphy Paul fortælle om, hvad fostret lærer, mens det ligger i maven. Og det er ikke så lidt. Du kan høre...

Stresset graviditet skader dit barn

Stresset graviditet skader fostret Alle ved, at det er ”no go” at ryge og drikke alkohol, når man er gravid. Fordi det går lige i blodet og skader barnet i maven. Alle ved også at sund og nærende kost, søvn mm. gavner fosteret. Det er mindre kendt, at morens psykiske...

Nanna oplevede en stresset graviditet

Stresset graviditet efter fertilitetsbehandling Når skyen ikke er lyserød Da jeg talte med Nanna første gang var hun var 38 år og gravid i 19. uge. Udredningen viste, at chancen for graviditet var minimal, fordi Nanna manglede æg. Ægdonation blev nævnt som en mulighed...

Et fuldkomment kaos efter icsi

Gravid efter første icsi behandling Da jeg interviewer Jeppe til min bog er han 50 år gammel. Hans datter blev til via første behandlingsforsøg (icsi) og er i dag 16 år. I dag er det mange år siden, men Jeppe husker det hele meget tydeligt. Om graviditeten efter icsi...

Er det nu også belastende endelig at være blevet gravid?

Måske spørger du dig selv – hvordan kan det overhovedet være belastende endelig at være blevet gravid efter fertilitetsbehandlingen? Det er jo det, der er målet med det hele! Flere, der er blevet gravide efter fertilitetsbehandling bliver overraskede over, at det ikke...