Interview med forfatter Monica Lorenzo Pugholm

Monica boede med sin mand på Jamaica, da det begyndte at gå op for hende, at der skulle mere end sex og blonder til for, at hun kunne blive mor. Monica var ansat som antropolog på et projekt om kystfiskeri.

Det var en modsætningsfuld tid:

På denne ene side lyttede Monica professionelt og anerkendende, mens hun dokumenterede fiskernes tale om, at man ikke skal prøve at kæmpe imod det [naturen], som er større end en selv.

På den anden side var hun selv en vestlig kontrol-freak-kvinde:

’Jeg rendte rundt og talte dage i kalenderen og tissede på papirstrimler for at tjekke min ægløsning. Jeg prøvede ihærdigt at trodse naturens kræfter.’

Pigen som blev voksen

Monica har en erindring fra dengang hun var teenager: ’Jeg ser et billede af en ung kvinde med mørkt hår, der er sat op med et pink farvet plastikspænde. Hun taler med sin bedste veninde. De har set et program i fjernsynet om graviditet. Jeg hører pigen med plastikspændet proklamere til sin veninde: ’Jeg kan slet ikke forstå hvad problemet er, hvis man ikke kan blive gravid. Hvorfor adopterer man så ikke et barn?’’

Men da Monica 17 år senere erfarer, at hun ikke bliver gravid, er hun fuldstændig fortabt.

’Jeg husker, at jeg er allermest fortabt, fordi jeg ikke ’bare’ synes det hele er så lige til. Jeg er rigtig gal på mig selv over, at jeg ikke er så umiddelbar og klar i mælet som den 12 årige purunge kvinde med plastiskspændet i håret. Jeg føler mig uretfærdigt behandlet og synes samtidig, at jeg er enormt egoistisk, fordi jeg bilder mig selv ind, at jeg har ret til at blive gravid.’

Hjemme i Danmark igen begynder en ny tid for Monica og hendes mand. De begynder i fertilitetsbehandling…

Følg parret her på bloggen.