Det er lige så ofte manden som kvinden, der er årsag til infertilitet, men det at være ufrivilligt barnløs opleves forskelligt.

Heldigvis er kvinder og mænd forskellige og vi har hver vores strategier til at klare  modstand.

Fordi vi tackler infertilitet på forskellige måder, forstår vi ikke altid hinanden og det kan føre til krise i parforholdet.

Forskelligheden resulterer ofte i følelsen af at blive misforstået, bebrejdet, skuffet og kan føre til tvivl om, om parforholdet overhovedet kan holde til at være i fertilitetsbehandling.

Måske har du som mand oplevet, at du er mere handlingsorienteret og at du i højere grad går alene med dine bekymringer for ikke at belaste din samlever yderligere?

Måske har du som kvinde følt dig alene og oplevet, at din mand ikke er helt så nærværende som du ønsker dig?

Måske har I begge oplevet, at sexlivet bliver krampagtigt og at jeres sexlyst nærmest forsvinder?

At være patient og mand

Oplevelsen af kontroltab og at være nødt til at søge hjælp, opfattes tit forskelligt af manden og kvinden.

Indrulleret i behandlingssystemet er kroppen og det intime liv pludselig ikke længere privat. Du bestemmer i hvert fald ikke længere helt selv, hvad der er privat. Som infertil mand vil du sikkert kunne føle dig skamfuld.

Som mand vil du ofte opleve , at du bliver sat ud på et sidespor i sundhedssystemet. Ikke at kunne tage ansvar og ikke at kunne handle, og at føle sig taget som gidsel af sin skæbne, skærper ikke maskuliniteten.  

Så har du måske noget til fælles med Thomas:

Min kæreste er røget i “Jeg-er-meget-vred-og-jeg-synes-verden-er-bunduretfærdig”-fasen. Det kan jeg sådan set godt forstå, men hun er godt nok ikke nem at være sammen med og gøre tilfreds. Jeg gør mig umage med at rumme. Det lykkes heldigvis det meste af tiden.

Bliv klogere på ufrivilligt barnløse kvinder.

Forebyg parforholdskrisen

Ens selvforståelse og livsværdier kommer op til revision, når man bliver ramt af infertilitet og skal i fertilitetsbehandling.

Jeg kan rådgive dig i processen, da jeg er specialiseret i at inspirere og støtte par, der er ufrivilligt barnløse.

Jeg fokuserer altid på det, der virker, og gør forholdet stærkere.

 

 

PS

Du kan lære at håndtere dine tanker og dermed blive mere robust gennem mentaltræning. Du kan få en gratis smagsprøve på et webinar.

Jeg holder ofte gratis webinar om at skabe balance i hverdagen med mentaltræning. Book straks din plads her, så du lærer at spotte og tæmme din fertilitetsrelaterede stress.

 

 

 

 


 

 

Få inspirationsmailen som så mange andre donorfamilier

Du skal lige bekræfte din tilmelding - tjek din mailboks.

Pin It on Pinterest