Donorbørn søger deres sæddonor

Lørdag aften havde DR2 et tema med titlen ”Designerbørn”. Et af programmerne handlede om amerikanske Jo Ellen, som aldrig havde kendt sin far som andet end donor nummer 150. En dag beslutter hun sig for at finde ham og udsendelsen følger Jo Ellen i sin søgen.

Denne gang var fokus ikke på adoptivbørn, som søgte og fandt biologisk slægt. Nu er det donorbørnenes tur.

Jeg er selv blevet interviewet i researchfasen af det selskab, der i øjeblikket producerer en dokumentar for TV2 om danske donorbørn og deres ubesvarede spørgsmål. Så vidt jeg ved vises den nye danske dokumentar sidst i maj 2012.

Jo Ellen fandt mange halvsøskende og flere kom til. Donorbørnene lignede alle hinanden og deres sæddonor. De unge mennesker gik godt i spænd.

Jo Ellen fandt også sin sæddonor. Hun var mere tilbageholdende med hensyn til at møde ham, end hun var i forhold til at møde sine halvsøskende. Faktisk opsøgte hun sæddonors far tre gange på alderdomshjemmet før hun var klar til at møde donor selv.

Dokumentaren skildrer meget fint nogle af donorbørnenes forældres tanker om donor. Fletchers to mødre havde det svært med at acceptere, at sæddonor levede dagen af vejen med sine hunde og fugle i en autocamper på en parkeringsplads nær stranden i Californien.

Udsendelsen viser også på fineste vis, hvordan vores forestillinger og drømme ikke altid holder stik med virkeligheden. I donorprofilen stod, at han var danser, da han donerede sæd. Det viste sig at være en omskrivning af, at han lavede mandestrip a la Chippendales. Da sæddonor selv læser sin donorprofil kan han bevidne, at han ikke har skrevet alt det, der står. Han har f.eks. aldrig dyrket karate.

Vi fulgte Jo Ellen, mens hun ledte, fandt og mødte sin ukonventionelle udvidede familie. Vi så dem møde deres donor, som viste sig at være en excentrisk, spirituel mand med stor hjertevarme. Han mødte sit afkom med god respekt for deres ønsker og behov.

Jeg anbefaler klart at se udsendelsen, som er fra 2010. Del meget gerne dine tanker her på bloggen.

PS

Kan du blive nærmest utilpas ved at tænke på den ukendte fremtid?

Vidste du, at du kan lære at håndtere dine tanker og dermed blive mere robust?

Jeg kan hjælpe dig på vej.
 
Få 25 minutters gratis samtale om dig og dine udfordringer, så finder du ud af, hvad dit næste beste skridt kan være.