Adoption efter mislykket ægdonation
I marts 2014 bloggede jeg om Mette, der ikke var blevet gravid til trods for, at hun havde været gennem 3 ægdonationer.
Lige før jul kontaktede Mette mig. Der var gået næsten to år siden, jeg sidst havde hørt fra hende. Denne gang havde Mette godt nyt. Hun var blevet mor gennem adoption efter mislykket ægdonation.
Men lad mig lige rulle historien tilbage:
Mettes fertilitetshistorie
Mette og hendes kæreste begyndte fertilitetsbehandlingen med mislykkede inseminationer. Herefter gik de videre til ivf-behandlinger og var gennem fertilitetsfremmende operation og ni forsøg med egne ægceller. Mette blev gravid den ene gang, men mistede i uge 5.
Næste skridt for Mette og hendes kæreste var ægdonation.
Mette blev gravid med den første ægdonor, men graviditeten sad uden for livmoderen, så Mette blev opereret og fik fjernet sin sidste æggeleder. Hun fik også lagt fryseæg op fra første donor, men blev ikke gravid med dem.
Et lille halvt år senere fik Mette igen lagt ægceller op, denne gang fra en ny ægdonor. Forsøget mislykkedes og den ene ægcelle, der kom på frys overlevede ikke til senere oplægning.
Tredje gang lykkedes det heller ikke med ægdonor
Mette havde det selvfølgelig rigtigt svært med at det ikke lykkedes med friske ægceller fra en donor. Mette sagde:
Når du står med en negativ test efter ægdonation fra en kvinde, der giver dig denne her fantastiske gave – som det er at få et æg – så bliver man bare sur på sig selv over, at man ikke kan tage imod. Jeg blev virkelig overrumplet af den følelse. En ting var mine egne æg, som jo ikke var gode nok, men to fantastiske æg, som man får op uden at blive gravid, det er virkelig svært at forstå. Man føler sig lidt til ansvar for den ægdonor, der også har været en masse igennem for at kunne donere.
Siden kom Mette og hendes kæreste i behandling med den tredje kendte ægdonor. Det lykkedes heller ikke.
Herefter tog Mette og hendes kæreste en stor beslutning. De søgte om at blive godkendt til adoption.
Adoption efter mislykket ægdonation – Mette bliver endelig mor
Pludselig gik det stærkt. Efter noget tid på venteliste fik de den mest fantastiske besked: Der var en lille dreng på 2 år, der ventede på dem.
Jeg fik helt gåsehud, da jeg hørte Mettes nyhed. Jeg er jo selv adoptivmor, og jeg kan huske dét telefonopkald som var det i går. Og alle tankerne og følelserne, glæde og bekymring, som fylder en op, inden man får mulighed for at møde sit længselsbarn i sit hjemland langt væk fra det, der bliver det nye hjemland.
Over en kop kaffe på den lokale cafe mødte jeg Mette, som stolt og lykkelig viste billeder frem af verdens dejligste barn. Hun havde fået tilsendt billeder fra adoptionsorganisationen, og havde selv på internettet fundet flere billeder fra børnehjemmet, hvor sønnen var på. Det var så smukt at opleve, hvordan Mette allerede havde knyttet sig til sin kommende søn.
Mette var lettet og spændt på samme tid. Lettet over endelig at skulle være mor, og spændt på, hvordan det hele ville blive. Sådan er det, uanset hvordan vi venter barn.
Mette fortalte, at det havde taget i alt syv år fra de begyndte på ’at skabe en familie’ til de nu – lige om lidt – står med deres barn i armene.
Som du kan læse af det tidligere blogindlæg, har det været syv lange og strenge år.
Mening med livet
Mette viste på fineste vis, hvordan hun har kunnet får det hele til at give mening nu. Meningen var jo, at de skulle blive forældre til netop denne dreng.
Det er en fantastisk evne at kunne skabe mening med selv de sværeste ting, vi kommer ud for i livet.
Inden for sundhedsvidenskab taler vi om sense of coherence. Har vi et livssyn, som gør at vi oplever sammenhæng i livet – har vi evnen til at skabe forståelse af hændelser i livet – så er det godt. Jo bedre vi er til det, desto bedre trives vi.
Og heldigvis kan vi træne den evne.
Jeg ønsker Mette og hendes kæreste hjerteligt til lykke med forældreskabet og jeg ønsker dem den bedste henterejse.
Sådan endte fortællingen om Mettes lange vej til ønskebarnet.
Nu begynder en helt ny fortælling, hvor det nye liv folder sig ud…
NB! Billedet er et modelfoto.
PS
Hvis du inderst inde har en lille nagende tanke om, at du måske kommer til at afslutte fertilitetsbehandlingen uden at have fået barn, tilbyder jeg dig walk and talk, hvor du kan få vendt dine tanker om fremtiden. Det koster kun 597 kr. for hele 60-90 minutters sparring.
PPS
Få en hurtig og operationel samtale om, hvordan du har det lige nu, og hvordan du gerne vil have det i stedet. Sammen sætter vi fokus på at komme ud af din fastlåste situation og på, hvordan jeg kan assistere dig.
Samtalen er gratis og helt uforpligtende for dig.
Book straks de 30 minutter, der passer dig bedst i min online kalender.
Du bruger tiden mest effektivt, når du først svarer på nogle få spørgsmål her.
Gør noget ved det allerede nu.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_13″]