Kristeligt Dagblad bragte forleden artiklen Der er ingen tvivl om, hvem der er deres ’rigtige’ far, hvor Michael Loft Nielsen fortæller, at han ikke vil risikere sine børns kærlighed, og derfor fortæller om deres tilblivelse ved hjælp af en sæddonor.

I artiklen i Kristeligt Dagblad (den 14. februar 2015) får du indblik i baggrunden for at Michael fortælle sine fire børn om deres fælles donor.

Vores børns tilblivelse er en integreret del af vores familiehistorie. De har allesammen fået den i små bidder, fra de var store nok til at blive nysgerrige på, hvordan de var blevet til. I dag er det en helt udramatisk del af vores hverdag og virkelighed. Og det føler jeg mig heldigvis meget sikker på, at det bliver ved med at være, siger Michael Loft Nielsen.

 

Der var også en anden tidligere historie

Jeg har selv i 2012 interviewet Michael Lotz Nielsen til min bog ‘Far, mor og donorbarn. Veje til et endnu bedre liv som donorfamilie.’

I dette interview fortæller Michael, om den proces han var i gennem, inden han valgte at fortælle sandheden om sine børns tilblivelse. Og det er en helt anden historie:

I midten af 90’erne var Michael og hans ekskæreste gennem fem behandlinger med donorsæd uden resultat. Presset og de resultatløse fertilitetsbehandlinger endte med, at parret gik fra hinanden.

Dengang holdt parret det hemmeligt, at de brugte donorsæd. Efter det, var Michael fast besluttet på at være åben om sin sterilitet.

 

Der er mange som Michael

I min praksis møder jeg mange, der har rigtig svært ved at få fortalt børnene, hvordan de blev til. Præcis som Michael Loft Nielsen havde det en gang.

Og jeg møder flere som slet ikke får det sagt. Og det har konsekvenser for deres parforhold og familie.

Det kan du høre mere om på mit gratis webinar Sådan taler du med dit barn om donor, hvor du også får konkrete redskaber til at få fortalt dit barns historie.

Tilmeld dig webinaret for at få en plads.

 

 

Læs et længere uddrag af Michaels beretning

Læs hele interviewet i bogen “Far, mor og donorbarn. Veje til et endnu bedre liv som donorfamilie.” (Bogen fås både som e-bog og som paperback).