Er en mand med dårlig sædkvalitet attraktiv?

Jeppe fortæller her om ikke at føle sig attraktiv, fordi han havde dårlig sædkvalitet. Jeppe fortæller også om sin frygt for, hvordan andre tænkte om hans fertilitetsproblem.

Som en satellit kredser Jeppe rundt om det samme betydningsfulde punkt. Han observerer feltet fra en lidt anderledes vinkel og han beskriver det på en lidt anderledes måde. Men det er og bliver den samme kerne, han gentagne gange vender tilbage til. Nemlig om han, som mand – med dårlig sædkvalitet – kan tiltrække og score en kvinde. Og om den vundne kvinde vil forlade ham, når hun får at vide, at han har fertilitetsproblemer.

Det rammer naturligvis maskuliniteten og selvværdet, hvis hun skrider, fordi du ikke kan få børn. Det kunne have givet meget alvorlige vanskeligheder for mig rent mentalt. Men det er mærkværdigt mirakuløst ikke blevet sådan, fordi jeg mødte Helle på et tidspunkt, hvor det var hende, der tændte mig for at få børn og fordi hun ikke selv ville have børn. Før jeg mødte hende, havde det ikke været et tema, jeg havde taget alvorligt i mit liv.

 

Jeg tror det er en maskulin natur, at man kan få børn, når man vil. Jeppe taler langsomt og velovervejet. På samme måde som med potens – man kan, når man vil. Det er en del af ens maskulinitet, at man kan levere seksuelt. Som mand skal jeg kunne genkende mig selv naturligt i de temaer. Det kan jeg jo så ikke med at få børn.

 

Jeg tror, mænd har en tilbøjelighed til at blive stille og skamfulde fremfor at blive ulykkelige. Det er deres måde at være ulykkelig på. Mænd vil jo nødigt kunne anfægtes på deres maskulinitet af den kvinde, de elsker højt. Mænd vil jo gerne være deres elskedes ideal. Så bliver det jo skamfuldt, hvis der er noget af det, hun har brug for, som man ikke kan leve op til. Selvfølgelig bliver man ulykkelig, men jeg tror, det bliver udtrykt i resignation.

Få hele Jeppes dramatiske fortælling.

”Han er jo ikke en rigtig mand”

Bekymringen for, hvad andre ville tænke var belastende for Jeppe. Han var blevet mishandlet fysisk og havde gjort en pige gravid, da han var 14 år. Alligevel tænkte Jeppe på, hvad hans venner – som alle fik børn – tænkte om ham, nu han var blevet infertil.

Og man kommer også ud i de her følelsesmæssige problemstillinger: hvordan fremstår jeg egentlig i forhold til de andre mænd omkring mig, når jeg har det her problem?

Tankerne om, hvad der foregår i kulisserne – det er ikke noget mænd er helt vilde med. Det er noget med, at du har nogle venner, du er ligestillet med, for ellers var det jo ikke dine venner. Vi var i velfungerende parforhold, boede pænt, havde pæne jobs og karrieremæssig status.

 

Og næste punkt bliver så, at alle de andre får børn og det bliver en form for status at have en familie. Du føler, du er ligestillet med dem mentalt. Men hov, her var sgu lige en brist. Her var noget, han ikke kunne. Noget, som han egentlig burde kunne. Det er dét, jeg vil sidestille det med; at hvis du gik rundt med en stomi-pose eller var impotent, så ville du heller ikke fortælle nogen om det. Men her er der bare noget, du ikke kan undgå. Du bliver eksponeret. Du kan ikke selv vælge.

 

Man skal være opmærksom på, at åbenheden meget nemt kan være påtaget for mænd. Så kan man lige så godt åbne helt op og gøre det til noget bagatelagtigt. Mænd har brug for – det havde jeg også selv – at fremstå som meget normale.

Jeppe oplevede dog at møde langt større sympati end han havde forventet.

Jeg blev faktisk mødt med imødekommenhed, forståelse og engagement. Så det var ikke svært i forhold til mine omgivelser set i forhold til, hvad man forventer eller frygter. Jeg tror mere det er noget inde i en selv, hvor der er en følelse af fysisk utilstrækkelighed, som man ikke ønsker at være en del af.

Læs hele Jeppes fortælling. Måske kan du genkende noget. Måske bliver du forundret.

Mand, disse ord er dedikeret til dig

Mænd tager ansvar. Mænd vil og kan selv. Og det gør os kvinder glade.

Nogle gange viser livet sig bare fra en side, hvor kontakten med andre og andres rådgivning hurtigere og lettere vil kunne gøre dig handlekraftig igen.

Mænd har oftere større mod end kvinder til at søge forstærkning hos nogle, der er mere erfarne og vidende end dem selv. Det er også at være ansvarlig.

Du kan bruge mig til at sparre med, blive guidet af og til at få videns- og erfaringsbaseret rådgivning af.

Du er i centrum på dine præmisser, så du kan:

  • genvinde følelsen af at være herre i eget liv
  • se handlemuligheder og ikke føle dig så afhængig og fikseret
  • fastholde din opmærksomhed på dine fremtidsmuligheder
  • håndtere uvisheden og være ok med den
  • føle dig som en mere hel mand med en stærk selvopfattelse
  • blive en mere fortrolig kæreste og en bedre ven og kollega.

PS

Du kan lære at håndtere dine tanker og dermed blive mere robust gennem mentaltræning. Du kan få en gratis smagsprøve på et webinar.

Jeg holder ofte gratis webinar om at skabe balance i hverdagen med mentaltræning. Book straks din plads her, så du lærer at spotte og tæmme din fertilitetsrelaterede stress.

PPS

Har du brug for hjælp til at komme i mål?

Få en hurtig og samtale om dig og din situation – gratis om, hvordan du har det lige nu, og hvordan du gerne vil have det i stedet. Sammen sætter vi fokus på at komme ud af din fastlåste situation og på, hvordan jeg kan assistere dig.

Samtalen er gratis og helt uforpligtende for dig.

Book straks de 25 minutter, der passer dig bedst i min online kalender.

Du bruger tiden mest effektivt, når du først svarer på nogle få spørgsmål her.

Gør noget ved det allerede nu.