Etisk dilemma på fertilitetsklinikken

Hvis jeg ikke kan få de børn, jeg så brændende ønsker mig, skal jeg så leve med savnet og bruge tiden, energien og kærligheden på noget andet og andre i stedet for at bruge så meget energi, tid og penge på fertilitetsbehandling?

Nogenlunde sådan lød det spørgsmål Sonia stillede sig selv.

Sonia skrev til Netværket på P1 for at få andre vinkler på sine tanker: Er jeg blevet en der bare forventer at det hele skal lykkes som jeg vil? Hvornår er nok nok? Hvor mange ofre skal du yde? Hvor meget vil jeg byde mig selv?  

Sonia var 40 år, da hun fik sin datter ved hjælp fra fertilitetsklinikken. Her tre år senere vil Sonia og hendes mand gerne give deres datter en lillebror eller lillesøster.

Vi har mulighed for at bruge så mange penge på at få den her behandling, og så gør vi det selvfølgelig. Men spørgsmålet er, om det er etisk forsvarligt? Måske kan man ikke få det hele. Måske er det et spørgsmål om, at der er nogle ting, der er muligt på bestemte tidspunkter i ens liv, og hvis man ikke når det, er der nogle andre ting man må gøre, siger Sonia

Da radioudsendelsen blev optaget holdt Sonia og hendes mand pause fra fertilitetsbehandlingen. Sonia havde haft to spontane aborter og de havde brugt 60.000 kr.

Sonia spekulerer over konsekvenserne af sit livsvalg og reflekterer over de etiske dilemmaer, hun nu er havnet i.

Programmet handler desværre ikke så meget om at håndtere at være i et etisk dilemma, men mere om faldende fødselstal globalt set og adoption. Det synes jeg er ærgerligt, for mange ufrivilligt barnløse stiller sig selv mange eksistentielle spørgsmål, når de har ro og tid til at tænke over livet.  Det havde været interessant at høre panelet tage den debat.

Udsendelsen kan desværre ikke høres længere.

> Hvordan ville du fortsætte denne sætning, hvis det var dig:

Jeg kan ikke få børn – nu må jeg bruge min livsenergi på …

PS

Hvis det du har gjort hidtil ikke rigtig har hjulpet, er det måske på tide at gøre noget andet… Du kan fx helt uforpligtende  få 25 minutters gratis samtale om dig og din livssituation.