“Fertilitetsrejse” og ”Fertilitetsturisme” er ret nye begreber. Det betyder, at ufrivilligt barnløse rejser til andre lande for at få fertilitetsbehandling.

Der er fri bevægelighed over landegrænserne. Forskellige forhold betyder, at ufrivilligt barnløse søger behandling i andre lande.

Det kan være manglen på ægdonorer i Danmark, der får par til at rejse til Spanien, Grækenland eller Tjekkiet for at få lagt donoræg op.

Det kan være landenes forskellige regler på området, som får  fx ufrivilligt barnløse svenskere til at rejse til Danmark for at blive insemineret med anonym donorsæd, hvilket ikke er muligt i Sverige, hvor anonymiteten er ophævet. Det er heller ikke tilladt for enlige kvinder at blive insemineret i Sverige.

I 2010 modtog 6.700 udenlandske kvinder fertilitetsbehandling i Danmark. [Kilde: Sundhedsstyrelsen]

De ufrivilligt barnløse kan og vil tage derhen, hvor de kan få den behandling, der passer dem bedst.

Lektor Charlotte Kroløkke fra Syddansk Universitet forsker i fertilitetsturisme.

Hun kommer ind på de debatter, det skaber, når folk fra den rige del af verden rejser til fattige lande for at få et barn. F.eks. når mindre bemidlede kvinder tjener penge på at donere æg eller være rugemor.

Hvad synes du om fertilitetsbehandling i udlandet?

PS

  • Synes du, det er helt uoverskueligt at skulle rejse udenlands for at få fertilitetsbehandling?
  • Ved du ikke, hvor du skal begynde for at blive klar til dit næste skridt?

Jeg hjælper dig med at spotte og reducere det, der skaber stress hos dig. Og med at afdække og fremme det, der mindsker stress hos dig, så du kan træffe bedre og mere bevidste beslutninger, i overensstemmelse med dine behov.

 Gør noget ved det allerede i dag. Ring på 2892 9596 og få 25 minutters gratis samtale, hvor du er i fokus .

PPS

Jeg holder ofte gratis webinar om psykisk stress og infertilitet. Book straks din plads her, så du lærer at spotte og tæmme din fertilitetsrelaterede stress.