Fertilitetstest – Mange ved ikke, de kan få lavet en 

Fra uvished til sikkerhed

Første gang Lotte havde en coaching-session hos mig, følte hun sig voldsomt presset af sit indre æggeur. Hun var midt i 30’erne og single.

Jeg spurgte hende, om hun havde fået tjekket sin fertilitet. Det havde hun ikke, for hun vidste slet ikke, at man kunne det.

Hun tænkte lidt over det og udbrød så, at hun slet ikke turde det. Hun turde ikke få svaret – for hvad nu, hvis det var negativt? Så ville hun bare blive endnu mere stresset, og det ønskede hun ikke. Så ville hun hellere leve i lykkelig uvidenhed – troede hun.

Uskyldigt uvidende var Lotte nu ikke længere. Jeg havde sået et lille videns-frø hos hende.

Nogle coaching-sessioner senere fortalte hun mig, at hun havde været hos egen læge i anden anledning, og at hun havde benyttet lejligheden til at spørge lægen om at få lavet en fertilitetstest. Med hjem fik hun en henvisning til en gynækolog, som hun nu har bestilt tid hos for at få svar om sine chancer for at blive gravid.

Det bliver spændende at se, hvordan Lotte tackler sit svar – uanset hvad det bliver – og at hjælpe hende med præcis det, hun har brug for.

Fertilitetstest – sådan foregår det.

Et stort chok – når fertiliteten er lav

Jeg har haft en del klienter, der pludseligt har opdaget, at de slet ikke var så fertile, som de troede.

Der var Iben, som vidste, at hendes kærestes sædkvalitet var så nedsat, at de skulle bruge icsi-metoden. Det kom som et chok for hende, da det viste sig, at hun selv næsten ingen æg havde tilbage, og at dobbeltdonation i udlandet måske bliver hendes eneste chance for at føde et barn selv.

En anden kvinde, som også blev chokeret over det negative svar var Carla, som jeg interviewer i min bog ”Far, mor og donorbarn. Veje til et endnu bedre liv som donorfamilie.”

”Du har to æg i hver side, og vi så gerne som minimum det dobbelte.”

Sådan faldt lægens ord, da han skannede Carla.

Carla husker det stadig, som var det i går, hun fik beskeden. Hun begyndte at græde og forlod konsultationsværelset.

 Jeg syntes, at lægen var utrolig grov, at han sagde det på den måde.

I dag tænker jeg, at det var utroligt, at jeg ventede så længe.

Men den gang tænkte jeg, at der var så mange, der fik børn, når de var 40 – så hvorfor ikke mig?

Fertilitetstest

Krydser fingre for din fertilitetstest

Mandefald og solomødre – en mulig konsekvens af at vente for længe med at få barn

Få lavet en fertilitetstest

Vi er generelt uvidende om alderens indflydelse på kvindens fertilitet, og mange ved ikke, at man ganske enkelt kan få tjekket sin fertilitet.

Ved en fertilitetstest vil du typisk få taget en blodprøve for at måle niveauet af hormonet for din ægcelle-reserve (Anti-Mullersk Hormon (AMH)), ligesom klinikken vil skanne dine æggestokke for anlæg til æg (follikler).

Hvis du ønsker børn i dit liv, er mit råd til dig at få lavet en fertilitetstes. Svaret kan måske få dig til at handle anderledes, end du ellers ville have gjort.t

Du kan læse mere om fertilitetstestning på Rigshospitalet og her er en artikel om en, der fik lavet undersøgelsen.

Svar på spørgsmål derhjemme i en anden slags fertilitetstest.

Føler du dig presset af tidens betydning for din fertilitet?

Så vil jeg anbefale dig at teste dit aktuelle stressniveau.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få straks adgang til stresstest, viden og anbefalinger.

 

PS

Husk du altid kan få 25 minutters uforpligtende og gratis samtale med mig. Det gælder også, hvis du har brug for at tale om dine tanker om at få lavet en fertilitetstest eller efter du har resultatet. Hjælpen er ikke længere væk end din internetforbindelse – du booker tid direkte i min online kalender.

PPS

Navnene er opdigtede.