Fyre ufrivilligt barnløse – må man det?
Højesteret har netop truffet den afgørelse, at det er tilladt for en arbejdsgiver at fyre en kvinde, der er i fertilitetsbehandling. Først når hun har fået lagt et befrugtet æg op eller er blevet insemineret med sæden er hun beskyttet af Ligebehandlingslovens § 9.
Der er altså nu trukket en juridisk grænse for, hvornår en ufrivilligt barnløs kvinde er beskyttet af loven. På den ene side synes jeg det er oplagt, at kvinden ikke kan være beskyttet mod fyring al den tid hun er i fertilitetsbehandling. Det kan hun jo være i årevis. På den anden side kan jeg være bekymret for, om afgørelsen får kvinden til at være endnu mere tavs om fertilitetsproblemerne overfor kollegerne.
Læs artiklen “Gratis at fyre ufrivilligt barnløse”.
Når jeg coacher mennesker i fertilitetsbehandling er spørgsmålet om åbenhed et emne, der typisk dukker op. Det er nemlig meget belastende at skulle bære på det smertelige selv og åbenhed letter presset.
Ift. arbejdsgiver er man jo nødt til at bede om fri for at gå til diverse lægeundersøgelser. Behandlingerne med hormoner – og hele situationen i sig selv – betyder, at man ikke er ovenpå hverken fysisk eller psykisk.
Det er min erfaring, at de fleste kommer til et punkt, hvor de synes det er bedst at fortælle deres arbejdsgiver om fertilitetsbehandlingen. Det er heldigvis også min erfaring, at arbejdsgiverne har stor forståelse for deres ansatte.
- Hvad er din erfaring?
- Men hvor åben er du?
- Hvor ligger din grænse for åbenhed?
PS
Du kan lære at håndtere dine tanker og dermed blive mere robust gennem mentaltræning. Du kan få en gratis smagsprøve på et webinar.
Jeg holder ofte gratis webinar om at skabe balance i hverdagen med mentaltræning. Book straks din plads her, så du lærer at spotte og tæmme din fertilitetsrelaterede stress.
PPS
Har du brug for hjælp til at komme i mål?
Så ring og hør, hvordan jeg vil kunne hjælpe dig. Det koster kun almindelig telefontakst at ringe.Ring til 2892 9596.
Jeg kan fx hjælpe dig med at lære at mentaltræne. Det er nemt og hurtigt at lære. Det kræver kun 15 minutters daglig mentaltræning at få god effekt af træningen. Du får bla. en højere pytgrænse.