Du kan nu møde Dorte, der fortæller, hvordan hun og hendes mand Klaus oplevede at være i behandling på fertilitetsklinikken.

Dorte fortæller hudløst ærligt om processen fra for alt i verden at ville være forældre til at kunne se det hele på afstand efter mange smertefulde skuffelser for til sidst at vælge at afslutte fertilitetsbehandlingen uden at være blevet forældre.

At skulle magte glædesrus og den dybeste sorg

Vi begyndte med to mislykkede inseminationer lige efter hinanden. Jeg var simpelthen nødt til at have en pause efter det – for to skuffelser inden for 1½ måned, det blev bare for meget. Og så var det egentlig helt rart at lægge det på afstand. Vi var nødt til at tage pauser undervejs, fordi vi ikke magtede det.

Dorte husker tydeligt, at det blev mere og mere svært at mobilisere et nyt håb for hvert mislykkede forsøg, de var igennem.

Der gik et halvt år, før Dorte og hendes mand Klaus fortrøstningsfulde gik videre fra inseminationerne til ivf.

Nu måtte det lykkes

Det gjorde det imidlertid ikke, for fertilitetslægerne opdagede, at Dorte ingen ægceller havde. Næste skridt var så ægdonation.

Parret fik ægdonation efter fire måneders ventetid. Dorte blev gravid med tvillinger i første forsøg, og der var endda også æg i fryseren.

Det var ufatteligt og glæden var enorm!

Så skulle Dorte og Klaus til skanning i 8. uge.

Jeg kan huske, vi var til skanning. De kiggede og de målte og til sidst sagde de, at de var rigtig kede af det, men begge var gået til. Min første reaktion var sådan: ’Nå. Det var bare det.’

Dorte forstod det ikke. Hun rejste sig fra det gynækologiske leje og tog tøj på. Først da de sad i samtalerummet og hun skulle tage stilling til, hvordan tvillingerne skulle væk, gik det rigtigt op for hende, hvad det var, der var blevet sagt. Og så brød verden helt, helt sammen.

Jeg kan bare huske, at jeg tænkte, hvordan kunne Klaus holde facaden? Men det kunne han kun til, vi kom ned i bilen. Så brød vi begge sammen igen. Og i dag forstår vi ikke, hvordan vi kom hele hjem. Vi havde en times kørsel og vi græd hele tiden. Jeg ved faktisk ikke, hvordan vi kom videre, da vi mistede de tvillinger. Det er mig lidt en gåde, for det var jo helt forfærdeligt. Samtidig blev jeg moster til en ups’er og det gjorde det bestemt ikke bedre.

Dorte blev utålmodig efter mere fertilitetsbehandling

Da det værste havde lagt sig, blev Dorte utålmodig efter en ny behandlingscyklus, for der var jo æg i fryseren. Men Dortes krop var ikke klar før fem måneder efter aborten.

Jeg var dybt utålmodig. Nu skal vi bare i gang med det. Vi skal videre. Det skal bare lykkes.

Men det gjorde det slet ikke, for Dorte blev ikke gravid med fryseæggene.

Grænserne flytter sig

Dorte og Klaus var oprindeligt indstillet på ikke at få mere behandling efter den ene ægdonation, der resulterede i to ægoplægninger. De tænkte, at hvis det ikke kunne lykkes med de to behandlinger med donoræg, så skulle det bare ikke lykkes for dem. Kassen var også ved at være rimelig tom efter fertilitetsbehandling i privat regi.

Fertilitetsklinikken mente imidlertid, at det sagtens ville kunne lykkes at gøre Dorte gravid.

Og fertilitetsklinikken ville give rabat.

Så valget var trods alt ret nemt, og Klaus og Dorte besluttede sig for at prøve én gang til med en helt ny ægdonation.

Håbet svinder

Dorte blev gravid, men graviditeten gik i sig selv igen i uge 6.

Dorte udbryder:

Alt det vi havde gjort, og så sad vi alligevel med tomme hænder!

Klaus og Dorte enedes om, at 2. ægdonation var den sidste.

Hvis vi kigger tilbage, så skulle vi ikke have taget den sidste ægdonation. Det taler vi faktisk jævnligt om: Havde vi da bare sagt, at det var slut efter den først ægdonation og efter fryseæggene. Så havde vi haft nogle flere penge, og så havde vi ikke skullet gennem den skuffelse en gang til og så hive os op igen. Det ville vi helt sikkert have gjort anderledes, hvis vi kunne skrue tiden tilbage.

Dorte og Klaus holdt denne gang fast i deres beslutning om at stoppe, selvom de ikke havde fået deres længselsbarn.

Sådan klarede Klaus og Dorte den svære beslutning. 

PS

Hvis det du har gjort hidtil ikke rigtig har hjulpet, er det måske på tide at gøre noget andet… Du kan fx helt uforpligtende få 25 minutters gratis afklarende samtale.

 

PPS

Du kan også bare bestille en walk and talk, hvor du får mindst 60 minutters sparring på dine tanker og muligheder i fremtiden. Det koster kun 597 kr.