Så underholdende kan det være at fortie…

Musicalen og filmen Mamma Mia! handler om 20 årige Sophie, der vokser op alene med sin mor. Sophie ved ikke, hvem hendes far er – dét tales der nemlig ikke om. Men Sophie er søgende og opdager ved at læse sin mors dagbog, at hele tre mænd kan være hendes far.

Uden hendes mor ved det, skriver hun til alle tre mænd og inviterer dem alle tre til sit kommende bryllup. Hun er sikker på hun vil kunne genkende sin far, når hun endelig ser ham.

Alle tre mulige fædre dukker op i den tro, at det er Sophies mor, der har inviteret dem. Det kommer der en del forviklinger ud af.

Ikke én af mændene skiller sig tydeligt ud som Sophies oplagte biologiske far – tværtimod kan Sophie se lidt af sig selv i alle tre mænd.  Og alle tre mænd tror de er Sophies biologiske far.

Filmen fortæller på en fin måde, hvad et tabu gør ved os. Der er flere lag i filmen om ikke at kende og om ikke at fortælle. Moren har ikke talt med sin datter om, hvordan datteren blev til. Og derfor taler datteren heller ikke med moren om det. Faderfiguren vokser sig større og større hos barnet, som til sidst handler på det i hemmelighed. Både mor og datter fortier og holder hemmeligt. Moren har også hemmeligholdt sine affærer overfor sine to nære,  gamle veninder.  Og manden, der blev far, vidste intet om det. Og moren savner inderst inde stadig den mand, som hun blev gravid med.

Det viser sig, at det biologiske ikke betyder det største:

  • Sophie vil gerne have alle tre mænd til far og alle tre mænd,vil gerne være far til Sophie.
  • Sophies hensigt var, at hendes far skulle følge hende op ad kirkegulvet. I stedet vælger hun, at det skal være hendes mor, fordi det jo netop er hende, der har været der for hende i hendes liv.

Filmen er en dejlig livsbekræftende film, som naturligvis ender lykkeligt for alle involverede.

Hør Pierce Brosnan synge When all is said and done her. Han er nok ikke blevet castet pga. hans sangstemme, men netop dét giver en særlig ægthed til filmen. Og lækker er han jo. (Synes jeg).

PS

Illustrator Liselotte Weller laver forsiden til min bog ‘Far, mor og donorbarn. Veje til et endnu bedre liv som donorfamilie.’ Spændende proces at følge – den bliver så fin.

PPS

Kom straks i gang med at dokumentere og opbygge et solidt fundament. I ’Donorbarnets Bog’ får du 165 inspirerende spørgsmål.

Arbejdsbogen koster 67 kr. Du kan kun købe den på kirstenlistlarsen.dk.

Ja tak, lad mig straks få fat i den.