Ny forskning viser sammenhængen mellem kvindens alder ved første barns fødsel og hvor mange børn, kvinden kommer til at føde.

Der er ikke så meget nyt i det overordnede budskab, for vi ved jo allerede godt, at kvindens fertilitet falder med alderen, og at chancen for at få alle sine ønskebørn falder med alderen.

Alligevel er der vigtig information i artiklen, fordi vi stadig overvurderer vores fertilitet. (Se f.eks. tidligere blogindlæg om chancen for graviditet).

Konsekvensen ved at vente med at få første barn er ofte, at man ikke får det antal børn, man gerne vil have.

Således viste en international undersøgelse fra 2014, at danskerne kun får halvdelen af de børn, vi egentlig ønsker os.

Hvordan vores familie ender med at se ud, handler blandt andet om vores (kvindens) alder, når vi lægger præventionen på hylden.

Den nye hollandske undersøgelse viser, at 9 ud af 10 almindeligt frugtbare par vil få et enkelt barn, hvis de lægger præventionen væk, når kvinden er max 35 år og hvis man samtidig er indstillet på eventuel fertilitetsbehandling.

Ønsker man tre børn skal man i gang, når kvinden er max 28 år.

Hvis man helt vil undgå fertilitetsbehandling, vil 9 ud af 10 par have fået tre børn, hvis parret begyndte, da kvinden var 23 år. Og det gælder vel at mærke, hvis parret ikke har problemer med fertiliteten.

De fleste af os har en drøm om at få ønskebørn i vores liv.

Mange af os får ikke alle de børn, vi først ønskede os.

Mange af os får ikke mere end eet ønskebarn, selvom vi af hjertet ønskede at give vores første barn søskende.

Andre af os får ingen gang et enkelt barn.

Pointen må være, at vi kvinder ikke skal udsætte at få vores første barn alt for længe, fordi vi risikerer ikke at få de ønskebørn, vi drømmer om.

 

Det gik også mig anderledes

Min (x)mand og jeg drømte om at få tre børn sammen. Men fordi vi ikke var normalt fertile gik der 7 år, fra vi lagde præventionen på hylden, til vi adopterede vores første barn. Herefter gik der 4 år før vi adopterede vores andet barn.

Så syntes jeg, at jeg var blevet for gammel efter min helt egen målestok og vi orkede heller ikke mere venten i uvished.

Vores familie blev fuldendt med de to ønskebørn, vi fik.

 

Den fuldendte familie

Uanset hvad den nye undersøgelse viser, så synes jeg hovedbudskabet skal være, at den fuldendte familie kan være så meget anderledes, end det vi først drømte om.
Læs hele artiklen: Fertilitet: Hvor mange børn kan du egentlig nå at få?

PS 

Hvis du inderst inde har en lille nagende tanke om, at du måske kommer til at afslutte fertilitetsbehandlingen uden at have fået alle de børn, du ønsker dig, tilbyder jeg dig walk and talk, hvor du kan få vendt dine tanker om fremtiden. Det koster kun 597 kr. for hele 60 minutters sparring.

PS

Har du brug for hjælp til at komme i mål?

Få en hurtig og operationel samtale om, hvordan du har det lige nu, og hvordan du gerne vil have det i stedet. Sammen sætter vi fokus på at komme ud af din fastlåste situation og på, hvordan jeg kan assistere dig.

Samtalen er gratis og helt uforpligtende for dig.

Book straks de 30 minutter, der passer dig bedst i min online kalender.

Du bruger tiden mest effektivt, når du først svarer på nogle få spørgsmål her.

Gør noget ved det allerede nu.