Interview med forfatter Monica Lorenzo Pugholm

Hvordan kan det være det rigtigste at afslutte fertilitetsbehandlingen, når man ikke har fået sit længselsbarn? For Monica og hendes mand var nok allerede nok i anden behandlingscyklus.

Da Monica og hendes mand besluttede sig for at gå i behandling første gang, kunne de alene ud fra formelle regler ikke blive godkendt til at adoptere, og derfor søgte de ikke om at blive det. Anden gang de indleder en ny gang fertilitetsbehandling opfylder Monica og hendes mand de formelle regler, og de er begyndt på adoptionsgodkendelsesprocessen.

’I den indledende scene fra bogen fortæller jeg, hvordan vi valgte, at sige nej tak til at vende tilbage til Rigshospitalet, og der er ikke nogen tvivl om, at lægens løftede øjenbryn udtrykte en undren over, at vi ville afbryde processen nu, hvor alle tal jo trods alt pegede på, at det nok skulle lykkes os at blive gravide. Hvis altså bare vi blev ved med at forsøge os med fertilitetsbehandling.’

’Men vi valgte altså ret tidligt at afbryde fertilitetsbehandlingen. Fordi vi gennem hele forløbet har haft adoption som et ønske, var adoption ikke en erkendelse vi nåede til i forbindelse med et negativt udfald på mange behandlingsforsøg. Jeg husker, det var meget vigtigt for os at beslutte os før vores andet behandlingsforsøg: dette forsøg var og blev vores sidste forsøg.

Fra da af gik Monica og hendes mand fra behandlingssystemet til adoptionssystemet. Nu var de ikke længere i kategorien ’patient’ men et ’ressourcestærkt par.

 

PS 

Hvis du inderst inde har en lille nagende tanke om, at du måske kommer til at afslutte fertilitetsbehandlingen uden at have fået barn, tilbyder jeg dig walk and talk, hvor du kan få vendt dine tanker om fremtiden. Det koster kun 249 kr. for hele 60 minutters sparring.

PPS 

Hvis du ikke er sikker på om jeg kan være en hjælp for dig, kan du altid ringe på 2892 9596 og få 15 minutters gratis afklarende samtale.