Mors Dag hos de barnløse mødre

En elskelig kvinde i mit netværk havde i går en følelsesladet dag. Det var Mors Dag og mange mødre flashede smukke blomsterbuketter på Facebook.

Men kvinden i mit netværk er i den svære proces, hvor hun siger farvel til drømmen om at blive mor.

Jeg bliver aldrig mor, skriver hun.

Jeg tænker tit på hende og sender hende mine kærligste tanker.

Jeg kender mange kvinder, der i hjertet er mødre til de længselsbørn, de ikke fik. Som lever barnløse. Ufrivilligt barnløse.

Til dem sender jeg digtet ’Alle vi barnløse mødre.’

Jeg ønsker, de vil finde den mindste anledning til at fejre sig selv for at være lige præcis den, de er. Unikke. Perfekte. Sårbare. Stærke.

I mit barndomshjem

I min familie har vi aldrig fejret mors dag som sådan. Jo, jeg kan da huske, jeg plukkede en buket i haven til min mor i dagens anledning.

Men jeg plukkede mange blomster til min mor hele sæsonen igennem og ikke kun den søndag i maj, hvor butikkerne reklamerede for det.

Muttertag

Jeg boede en periode nær Heidelberg i Tyskland. Der fik alle mødre et hjerteformet stykke fyldt chokolade i supermarkedet til Muttertag. Jeg syntes det var absurd, for den medfølgende far og søn fik intet. Kun jeg. For jeg var mor.

I tysk tv kunne man se en forfjamsket og genert ældre dame sidde for bordenden med hele sin store familie omkring sig. Hun blev hyldet af sine børn, svigerbørn og børnebørn i en direkte udsendelse i den bedste sendetid. Det var barokt.

Jeg synes, vi næsten er nået til at lave glansbilleder af mødre. Af moderskabet. Og det står i skarp kontrast til den aktuelle debat om, hvor stressende det også er at være hverdagsmor (og far) i en dansk småbørnsfamilie.

Kærlighedsgaver

Hjemme spiser jeg morgenmad af Mors Dags platter. Jeg fejrer på den måde Mors Dag hver dag.

Jeg begynder dagen med at huske, hvor taknemmelig jeg er over, at jeg faktisk blev mor efter 7 års fertilitetsbehandling og venten.

Og samtidig sender jeg en øm tanke til de to mødre, som var nødt til at bortadoptere deres børn og som gør, at begge mine børn har to mødre.

 

Hjemme hos os fejrer vi ikke Mors Dag, som den blev fejret i går.

Men jeg nyder alle de kærlighedsgaver, jeg får af mine børn gennem året: Inden for den sidste måned har jeg fået et fuglefodringsbræt og et indkøbsnet med skriften I LOVE MOR. Begge ting fra min 11-årige datter, som hun har lavet i hemmelighed på skolen. Og det er i sandhed en gave, når min store søn på 15 vil give mig et knus.

Der er mange måder, vi kan give kærlighedsgaver på til de mennesker, der betyder noget i vores liv.

Hvad giver du mon?

Giv dig selv en gave! I anledning af the international coaching week, kan du få en times gratis coaching i uge 21.

PS 

Hvis du inderst inde har en lille nagende tanke om, at du måske kommer til at afslutte fertilitetsbehandlingen uden at have fået barn, tilbyder jeg dig walk and talk, hvor du kan få vendt dine tanker om fremtiden. Det koster kun 249 kr. for hele 60 minutters sparring.

PPS 

Hvis du ikke er sikker på om jeg kan være en hjælp for dig, kan du altid ringe på 2892 9596 og få 15 minutters gratis afklarende samtale.

 

CALL ME
+
Call me!

Pin It on Pinterest