I weekenden fik vi kendskab til resultaterne af en stor australsk undersøgelse af børn skabt ved assisteret befrugtning sammen lignet med børn, som blev skabt spontant.

Undersøgelsen viser, at børn som bliver til via fertilitetsbehandling har større risiko for misdannelser. Faktisk så stor, at hver 12. barn (8,3 pct.) havde alvorlige misdannelser så som hjertefejl og hjerneskade.  Størst var risikoen ved icsi-behandling, hvor sædcellen sprøjtes direkte ind i ægcellen.

Til sammenligning var det kun hos hvert 17. barn (5,8 pct.) blandt de naturligt undfangede.

Studiet dækker knap 310.000 fødsler fra 1986 til 2002, heraf havde godt 6.000 af familierne fået hjælp til at blive gravide.

Andre studier har også vist, at risikoen for misdannelser øges ved assisteret befrugtning, men jeg har ikke tidligere set så høje tal.

  • På hvilken måde har klinikken orienteret dig om risikoen?
  • Hvordan håndterer du frygten for, om der bliver noget galt med dit kommende barn?

Du kan her læse om Nannas bekymringer under sin graviditet.

PS

Sådanne nyheder er ikke nemme at høre. Mange andre nyheder er også dårlige nyheder, som påvirker os i negativ retning.

Du kan lære at håndtere dine tanker og dermed blive mere robust gennem mentaltræning. Du kan få en gratis smagsprøve på et webinar.

Jeg holder ofte gratis webinar om at skabe balance i hverdagen med mentaltræning. Book straks din plads her, så du lærer at spotte og tæmme din fertilitetsrelaterede stress.

PPS

Jeg kan hjælpe dig med at lære at mentaltræne. Det er nemt og hurtigt at lære. Det kræver kun 15 minutters daglig mentaltræning at få god effekt  af træningen. Du får bla. en højere pytgrænse.

Gør noget ved det allerede i dag. Ring på 2892 9596 og få 15 minutters gratis afklarende samtale.