Selvmord blandt ufrivilligt barnløse kvinder

En dansk undersøgelse viser, at der blandt kvinder, som ikke får børn efter fertilitetsbehandling, er dobbelt så mange, som ender med at begå selvmord, end der er blandt de kvinder, som bliver gravide efter at have været i fertilitetsbehandling.

Artiklen er publiceret i videnskab.dk.  Du kan læse hele artiklen her.

Det er unge kvinder uden forudgående psykiske lidelser.

Det er et opsigtsvækkende antal, som viser, hvor ekstrem stor en betydning det har ikke at kunne blive gravid og reproducere sig selv, fortæller cand. scient. san. og ph.d.-studerende Trille Kjær fra Institut for Epidemiologisk Kræftforskning, der står bag undersøgelsen.

Hver eneste er én for meget.

Kvinder rammes hårdest

Lone Schmidt, lektor, dr.med. og ph.d. fra Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet bekræfter tallene.

I sin forskning har hun påvist, at 15 procent af de kvinder, som ikke var blevet gravide efter behandling for barnløshed, havde udviklet alvorlige depressive symptomer et år efter de havde udfyldt første spørgeskema. Under halvt så mange mænd viste tegn på depression.

PS 

Hvis du inderst inde har en lille nagende tanke om, at du måske kommer til at afslutte fertilitetsbehandlingen uden at have fået barn, tilbyder jeg dig walk and talk, hvor du kan få vendt dine tanker om fremtiden. Det koster kun 249 kr. for hele 60 minutters sparring.

PPS 

Hvis du ikke er sikker på om jeg kan være en hjælp for dig, kan du altid ringe på 2892 9596 og få 15 minutters gratis afklarende samtale.