Sådan sagde pave Benedict XVI sidste weekend, hvor Vatikanet holdt en konference om diagnosticering og fertilitetsbehandling.

Den katolske kirke har forbudt donation af sæd og æg blandt dens troende. Paven pressede på for et kirkeligt forbud mod kunstig befrugtning.

Paven opfordrer barnløse par til at afvise lægevidenskabens midler til kunstig befrugtning, da undfangelse udelukkende bør ske gennem sex mellem mand og kone indenfor ægteskabets rammer.

Jeg er ikke overrasket. Det ligger jo helt i tråd med pavens syn på brug af prævention og hans syn på homoseksualitet.  Men i dag er der ikke nødvendigvis nogen sammenhæng mellem at dyrke sex og få børn. De fleste af os dyrker altså sex uden at lave børn og nogle få af os får børn uden at dyrke sex i lige det øjeblik, hvor undfangelsen sker.

Hans argumentation går på, at den menneskelige forplantning er et udtryk for kærligheden mellem ægtefællerne og deres forening, ikke kun biologisk, men også åndeligt.

Og der er vist ikke noget ufrivilligt barnløse hellere ville end, at de sammen kunne skabe et barn i kærlig sammensmeltning samt at undgå teknologiseringen af undfangelsen.

Du kan læse mere her.