På børnehjem eller i familiepleje

I går bragte DR2 Sommer i Systemet, hvor samfundsinstitutionen var et børnehjem.

 

I programmet møder vi Malkit Singh og Alex Nyborg Madsen, der går rundt i de tommer bygninger og taler om børnehjem.

 

>> Og hvad har det med ufrivillig barnløshed og fertilitetsbehandlng at gøre?, spørger du sikkert nu.

 

En del, synes jeg. For Alex Nyborg Madsen fortæller nemlig åbent i programmet, at han ikke selv kunne lave børn. I dag er han blevet plejefamilie.

I dag er han plejeFar med stort F. Det stråler ud af ham, hvor dybt han elsker sine to plejebørn, og hvor glad han er for at være blevet bedstefar, da hans ældste plejedatter blev mor. At være plejefamilie giver mening, kærlighed og meget mere.

Ikke så få, må stoppe fertilitetsbehandling uden at være blevet forældre. Når det sker, er det store spørgsmål: Hvad nu?

Det er en ny proces at finde ud af hvordan livet så skal leves uden biologiske børn. Nogle vælger at adoptere, nogle bliver plejefamilie, nogle bliver mere for de nærmestes børn osv. Alex Nyborg Madsen blev plejeforælder.

Udsendelsen er desværre ikke længere tilgængelig på DR2.

Opvækst på børnehjem

Hvis vi lige flytter fokus fra Alex Nyborg Madsen og i stedet fokuserer på de børn, der har brug for hjælp, så fortæller Malik Singh på fineste vis, hvordan det var for ham at vokse op på adskillige børnehjem fra han var 2 år og til han blev myndig, og hvordan han bærer sin opvækst med sig i dag.

Det berørte mig dybt. Nok fordi begge mine børn begyndte deres liv på børnehjem inden de blev adopteret og fik deres nye forever family.

Jeg synes god familiepleje er et godt alternativ til institutionsanbringelse.

Hvis du vil vide mere. kan du her læse om hvordan man bliver plejefamilie: Sådan bliver du plejeforælder

 

Hvor er du i processen?

Hvis du er ved at afslutte fertilitetsbehandlingen uden at have fået barn, så tilbyder jeg at få vendt og få styr på dine tanker. Kom med på walk and talk.

 

Mød Dorte som i dag er plejefamilie

I tidligere blogindlæg kan du møde Dorte, der – sammen med sin mand – afsluttede fertilitetsbehandling uden at være blevet forældre. De er i dag plejefamilie for en lille dreng.

Du kan læse med her:

1. Håb og skuffelser på fertilitetsklinikken

2. At afslutte fertilitetsbehandling uden barn

3. Sorgen følger med

 

CALL ME
+
Call me!

Pin It on Pinterest